Her şeyin sınırı olduğu gibi, ofis mobilyalarımızın da kullanım sınırları vardır. Ofis koltuklarının taşıma kapasitesi, kullanıldığı zeminler, ofis mobilyalarının temizlenme ve taşıma işlemleri, mobilyalarınızın ömrünü uzatır, ya da kısaltır.
Peki mobilyalarımızın ömrünü uzatmak için neler yapmalıyız?
Aldığımız ürünlerle ilgili bilmemiz gereken önemli detaylar nelerdir?
Gelin birlikte inceleyelim…
- Mobilyalarımızda kullanılan kaplamaların bazıları doğal ve bazıları doğal görünümlü malzemelerdir. Renk ve desen beraberliği aynı takımı oluşturan ürünler arasında farklılık gösterebilir. Gerçek deri, Suni deri, Kumaş gibi malzemelerin ve kaplamanın kullanıldığı, ileride alınabilecek mobilyalarda öncekilerin rengi garanti edilemez. (Kaplamanın deseni de bu kapsamdadır)
- Tüm yüzeyler; ısı kaynaklarından (kalorifer, fan, ütü vb.), güneşin direkt Ultraviyole ışınlarından sigara, su ve rutubetten korunmalıdır. Ahşap ürünlerde kullanılan doğal kaplamalar ve yüzey koruma materyalleri, UV ışınlarından etkilenerek zaman içinde renk değiştirebilmektedir.
- Ürün yüzeyleri metal ve çizici malzemeler ile temas ettirilmemeli, ahşap, metal ve mermer ürünler hiçbir şekilde ıslak bez, deterjan, alkol, tiner, aseton vb. kimyasal madde ile temizlenmemelidir. Piyasadaki özel mobilya temizlik maddeleri veya doğal sabunlu su ile nemlendirilmiş beyaz yumuşak bir bez ile lokal ovma yapmadan dairesel hareketle silinmeli ve kurulanmalıdır.
- Döşemeli ürünlerimizde kumaşlardaki lekeler, temizleyici maddeler ile silinmeye çalışılmamalı ve yıkanmamalıdır. Fakat, sıvı leke nüfuz etmeden emici bir bezle emdirilmelidir. Döşemeli kılıfı sabit olan ürünler leke vb. temizlikler için yerinde kuru temizlik yapan firmalarla temasa geçilmelidir.
- Döşemeli ürünlerde, farklı iklim ve ısı koşullarında zaman içinde deri ve kumaşta bollaşma olabilir.
- Kumaş-Deri kaplı koltuk ve kanepelerin yumuşak fırçalı elektrik süpürgesi ile tozu alınmalıdır. Deri kaplı koltuk ve kanepeler gerektiğinde doğal sabunlu su ile nemlendirilmiş beyaz yumuşak bir bez ile lokal ovma yapmadan dairesel hareketle silinmeli ve kurulanmalıdır. Koltuklardaki minderlerde ve kumaşların herhangi bir yerinden iplik çıktığı durumlarda kesinlikle çekip kopartmaya çalışılmamalı, ürüne zarar vermeden makas ile kesilmelidir.
- Evcil hayvanların da bulunduğu ortamlarda, bilhassa oturma grupları için, bu kullanıma uygun materyaller seçilmesi gerekmektedir.
- Ürünlerin üzerine veya raflarına kullanım amacından farklı aşırı yükler konulmamalıdır ve ağırlıklar eşit dağıtılmalıdır.
- Ürünler hiçbir şekilde tasarım amaçları dışında kullanılmamalı, mekanizmalı ürünler, mekanizmanın izin verdiği limit dışında zorlanmamalıdır.
- Ürünlerin taşınması, yer değiştirmesi gerektiğinde mutlaka kuvvet noktalarından (örneğin masalar, traverslerinden & koltuklar oturumlarından) kaldırılarak veya demonte edilerek taşınmalıdır. Olduğu yerde ileri-geri, sağa-sola itilerek yer değiştirilmeye çalışılmamalıdır.
- Müşteri ve kullanıcının ihmalinden veya yanlış kullanımından doğan hasarlar garanti kapsamı dışındadır. Koltuklarda yalnızca mekanizma ve amortisörler garanti kapsamındadır. Kapsam dışında kalan ürünler firmamız tarafından bedeli karşılığı bakıma alınabilir.
- Krom-nikel kaplı parçalar (metal parçalar, kaplamalı metaller vb.) nemsiz ortamda renk değiştirmez veya paslanmaz. Bu nedenle ürünlerin temizliği, nemli bez ile yapılırsa, ardından kuru bez ile silinmelidir.
- Mermer yüzeyin haftada bir veya iki kez yumuşak normal bir bez ile tozunu alın. Mermeri belirli aralıklarla ılık su ile nemlendirilmiş bir bezle temizleyin. Beze bir parça bulaşık deterjanı (amonyaksız) da koyabilirsiniz. Sabunu başka bir nemli bez ile silin, ardından tekrar kuru bir bez ile silin.
- Sehpa, masa gibi alanlarda mermerin lekelenmesini önlemek için bardak altlığı ve nihale kullanılmalıdır. Sert ve çizici objelerin altına kumaş konulmaz ise mermer çizilebilir. Mermere bir şey döküldüğü takdirde hemen nemli bir bez ile temizleyin ki leke mermere işlemesin.